sunnuntai 30. lokakuuta 2016

Mistä me laulamme, kun me laulamme suihkussa.

Yksi ihmiselon suuria mysteereitä on eittämättä se, että mikä saa meidät ihmiset laulamaan suihkussa? Koska eläimet eivät varsinaisesti suihkuttele (paitsi toki esim. elefanttien tiedetään suihkuttavan kärsillä toisiaan), niin emme tiedä, onko eläinkunnassa tavattu vastaavaa tapaa.
Yhtä kaikki, moni meistä ihmisistä avaa kurkkunsa - vaikkei se edes kovin kultainen olisi - suihkun suhinan keskellä. Myös moni sellainen, joka ei mistään hinnasta laulaisi esim. karaokessa.
Kun olen tätä aihetta pohtinut, niin olen saapunut seuraaviin havaintoihin:
a) suihkussa on lähes poikkeuksetta laulua suosiva, kaikuisa akustiikka, mikä saa äänen kuulostamaan hyvältä
b) suihkussa koemme olevamme suojassa toisilta korvilta eli arvostelevalta yleisöltä ja annamme ns. palaa. Totuushan on toki toisenlainen, sillä kylpyhuoneista etenkin kerrostaloissa kuuluu kaikki laulut, paukut ja lorinat erittäinkin hyvin naapureiden kylppäreihin, mutta ei juututa siihen.
c) viimeisenä kohtana nostan esiin omasta mielestäni tärkeimmän, nimittäin sielun. Enkä nyt viittaa soul (eli sielu) -musiikkiin, vaan meidän kaikkien mystiseen sisimpään, jota myös siis sieluksi kutsutaan. Uskon nimittäin suihkun, oikeanlaisen suihkusaippuan ja laulun yhdessä muodostamaan vahvaan homeopaattiseen voimaan. Älkääkä rakkaat lukijat käsittäkö väärin, sillä olen vankkumaton länsimaisen lääketieteen kannattaja. MUTTA emme me voi myöskään sulkea silmiämme (tai korviamme) siltä tosiasialta, että mystisiä asioita tapahtuu - myös suihkussa. Niinpä kun me laulamme suihkussa, me emme ole se, joka laulaa, vaan sielumme laulavat. Syvällä vaahdon ja ihon alla tapahtuu jotain, joka purkautuu äänihuuliemme kautta, suuontelomme läpi ja huuliemme liikkeinä ilmoille ääninä, jota myös lauluksi kutsutaan. Ja näin rakas lukija, sinä puhdistut myös sisältä. Anna siis laulun tulla, anna sen tulla, wooo! Kuten kuuluisa ajattelija Elastinen asian on pukenut.

Jotta en vain saarnaisi aiasta, niin räppäsin asiasta videolle, jonka löydät tuosta yltä. Olkoon se teille rakkaat lukijani jonkin sortin lukijalahja tai kädenojennus.

Ps. Ensi kerralla sitten taas suihkusaippua-arvostelu, jottei homma mene ihan pelkäksi pelleilyksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti