lauantai 3. joulukuuta 2016

Kova kovaa vasten.

Taksin takapenkki oli mustaa nahkaa. Tietenkin, sillä muu ei sopisi kuvaan, jonka teille rakkaat lukijani nyt eteen maalaan.
Penkkiä vasten jännityksestä piukeat pakarani sekä suuaukostaan tiukaksi pingotettu muovipussi. Ja muovipussissa "tavaraa".
Edessäni nahkatakkiin marinoitu taksikuski. Ikkunoiden takana maisema kuin taikina, josta on unohtunut kohotusvaiheessa hiiva. Vaikka kuinka odottaisit, se ei kohoa, vaan lepää lättynä marraskuusta höylätyn kulhon pohjalla.
Annoin itselleni luvan olla levoton. Miksi?
Siksi että tässä tarinassa oli jo pelkästään lähtökohdiltaan liian monta muuttujaa. Niin hahmojen kuin heidän työnjakonsa osalta. Tällä kertaa testattavasta - tai pikemminkin testattavista -suihkusaippuoista puhumattakaan.

Taksi saapui määränpäähän loputtomalta tuntuneen ajomatkan jälkeen. Yksitasoisen espoolaisomakotitalon etupihaa valaisi kaksi soihtukynttilää. Kävelin pitkin sateen niljastamaa pihakivetystä. Ovella soitin kelloa.

Pienen odotuksen jälkeen oven avasi illan isäntä "Juha".
"Juhan" käsi oli lämmin ja puristus jämäkkä, kun kättelimme ja vaihdoimme asiaan kuuluvat muodollisuudet.
Eteisessä niskaani hiveli ilmalämpöpumpun puhaltama lämmin ilmavirta. Rentouduin hieman, kun "Juha" vielä toi käteeni juuri sopivan kylmän oluttölkin täynnä olutta.
Äkisti ovikello soi! Olut juuttui kitalakeen. Olisiko loput illan jengistä nyt paikalla?
Kyllä!!!
Tuulikaappista kantautui remakka nauru ja asiaan kuuluva "äijähuumori".
"Simppa" ja "Ripa" olivat ns. erittäin tiluksilla!!! Ilta voisi alkaa. Bring it on...
Kun jengi on kasassa, se on selfien paikka.
(Mainoskatko alkaa)
Rakkaat lukijani. Sain jokin aikaa sitten viestin Carita Cosmetiikka -nimisestä yrityksestä (saan vastaavia lähestymisiä jonkin verran), jossa tarjottiin testattavaksi heidän suihkusaippuoitaan. Kiinnostuin oitis, sillä kyseessä on a) kotimainen käsityöläinen ja b) Caritan suihkusaippuat ovat palasaippuoita!!! Eivät siis pullotettuja nesteitä, joita olen tähän asti pelkästään testaillut. 

Carita Cosmetiikan saippuat juuri lähetyspaketistaan purkautuneina.
Kaikki saippuansa Carita valmistaa alusta asti itse käsityönä. Ja ne kaikki sisältävät Himalajan ruususuolaa sekä hienoja öljyjä, kuten oliiviöljyä, kookosöljyä ja risiiniöljyä. Tuoksuina käytetään sitten eteerisiä öljyjä. Valmistuksen jälkeen saippuat saavat vielä kypsyä neljä viikkoa. Tämä kaikki takaa, että suolasaippuat ovat erittäin hellävaraisia iholle. 
Carita lupaa, että suolasaippuat ovat rustiikkisen rouheita, joten iho tuntee sen kuorivan vaikutuksen. Ne ovat myös tavanomaista kovempia, joten ne kestävät käytössä pitempään. Käsityön tuloksena jokainen pala on yksilö!
(Mainoskatko ohi)
Hmmm...kuulostaa kyllä juuri sopivalta saippualta nelihenkisen miespoppoomme yhdessä testattavaksi. Kova, rosoinen ja pitkä kestoltaan. Voiko sitä muuta toivoa...

Palasin takaisin Espooseen, kun illan mestarillinen isäntä "Juha" lipui keittiöstä tarjotin tervetuliaisdrinkeistä notkuen. "Juha" tietää, mistä narusta vetää ja huokaillen poimimme gintonicit käsiimme ja kilistimme. Että voi elämä joskus olla edes ohikiitävän ajan ihanaa.
Ja antaa sen kiitää, sillä minulle tuli tunne, että hyppäsin sen ihanuuden selkään. Villisti pamppaillen. Ehkä jopa hieman kiljahdellen, sillä miksi en?

Tällä kertaa minut havahdutti takaisin todellisuuteen "Ripa", joka ehdotti, että arvomme, minkä suihkusaippuapalan kukin meistä pääasialliseksi testisaippuakseen saa. Hyvä idea!!!
Toki sovimme heti, että myös toisen saippualla saa käydä ilman mustasukkaisuutta ja kyräilyä.

"Juha" ja Vihreä Tee
"Simpa" ja Kuolleen Meren Muta
"Ripa" ja Suolaruusu

Pasi ja Naturel

GT:n kutitellessa mileihyvkeskustani loikin muiden perässä kellarikerroksessa sijaitsevan saunaosaston uumeniin.
Riisuuntuminen tapahtui upeasti kuin yhteisen pitkään harjoitellun koreografian pohjalta. Pian oli neljällä tuolilla neljä kasaa, jossa jokaisessa sukat, kalsarit, farkut, t-paita ja flanelinen paituli, huppari tai mukavan rento neule.
Ja voi sitä iloista lätinää, mikä suihkuhuoneessa alkoi.
Jokainen keskittyi täysin siemauksin omaan palaansa ja pian suihkuhuoneen lattia lattia oli yksi iloisesti vaahtoava meri. Jossa suolasaippuoiden eri aromit ja värit yhtyivät estoitta yhdeksi värikkääksi sekamelskaksi. Ikään kuin Rion karnevaalit olisivat saapunut Lahden kisamonttuun kesken ison mäen finaalin.
Ja mikä kauneinta koko illassa, niin jos joltakulta lipsahti ote omasta palasta, oli naapuri heti tarjoamassa omaansa tilalle. Mitä pyyteetöntä veljeyttä!!!
Kolme neljästä "palasta" ansaitulla lepotauolla.
Välillä livahdimme löylyn puolelle huohahtamaan ja jakamaan kokemuksia niin saippuoista kuin elämästä ylipäätään: bisneksistä, suhteista, parisuhteista, sekä sisä- että ulkopolitiikasta.
Muutaman suihkurundin jälkeen olimme todella rentoutuneita, joskin myös aivan lopussa.

Pistin merkille, että saippuapalat olivat tuskin kuluneet kovasta käytöstä huolimatta. Caritan lupaus saippuan riittoisuudesta siis pitää paikkansa. Hyvä!
Istuimme takkahuoneessa vain pikkupyyhkeet suloisesti punottavien vartaloidemme verhona ja keskustelimme hyvän tovin Caritan suolasaippuoista ns. mano a mano (mikä on espanjaa).

Historiallisen Poikien Suihkuilta Vol. 1 osallistujien konsensus oli, että meillä oli todellinen ilo ja kunnia saada käsittelyymme nämä aiemmin täysin tuntemattomat "artesaanisaippuat". Kovat palasaippuat toimivat erinomaisesti suihkusaippuoina, vaikka sellaisiin on harvemmin aiemmin  törmännyt.
Mitä tuoksuihin tulee, niin olivat tässä tapauksessa miellyttävän mietoja, mutta silti vahvasti läsnä.
Ja valinnanvaraahan niissä tuoksuissa myös on! Valitse omasi täältä.
Vahva fiilis koko jengillä oli, että näillä meistä jokainen hinkkaa ja puhdistaa kehoaan kyseisillä paloilla tänä talvena vielä useaan kertaan!!!

Mutta ei ilta tietenkään vielä siihen loppunut.
Fantastinen isäntämme "Juha" loihti vielä mahtavan yöpalan. Pöytä notkui erilaisista makkaroista, joita "Juha" kokeneena makkaramiehenä oli käsin poiminut lähimarketistaan meidän maisteltavaksi ympäri tätä uskomatonta makuplaneettaamme.
"Juhan" loihtima fantastinen yöpala.
Cin-cin onnistuneelle illalle ja Carita Cosmetiikan palasaippuoille!!!
Tunnustan, että tästä kaikesta sekä punaviinistä hurmioituneena, suussani oli jossain vaiheessa vähintään kolmea eri makkaraa sikin sokin. Mutta mitä pienistä, sillä kivaa oli!!!

Niin kivaa, että kun aamulla heräsin ajoissa pyykkitupaan ja katsoessani kylppärin peiliin, huomasin, että pieneen hymykuoppaan suupielen ja posken väliin oli jäänyt läpikuultavan harmahtava, toki jo kuivahtanut läikkä. Mutta kenen palasta se oli lähtöisin? Omasta, "Juhan", "Simpan" vai "Ripan"?
Se onkin sitten jo ihan oma tarinansa.
Suihkutelkaa toisianne!!!

Pisteet (kaikki Carita Cosmetiikan -suihkusaippuapalat): 4,5/5

Ps. Hävettää, että joudun jo toistamiseen muuttamaan aiemmin antamiani pisteitä.
Mutta edellisen postaukseni The Body Shop tuote ansaitsee piirun verran paremmat pisteet. Säännöllisemmässä käytössä olen huomannut, että kyseinen saippua vain vaatii tavallista huolellisemman hankauksen mm. käsien välissä, jotta sen hennot aromit pääsevät esiin. Niinpä sen uudet hieman kohotetut pisteet ovat: 2/5

2 kommenttia: